Blogger Templates

Khamis, 17 Februari 2011

Pekara Yang Aku Rasa Lawak Sepanjang Umur 22 Tahun

Kelakar bila aku fikirkan pasal semua nie..hehehe...dah 22 tahun umur aku baru sekarang semua peminat aku buat pengakuan yang diorang minat kat aku..heheh kelakar teramat sangat bagi aku..so aku nak kongsi le dengan korang kerana aku nie bukan la cantik sangat, macam perempuan biasa je..tak ada benda yang menarik tentang diri aku nie, senang cakap la..hahahaha...so aku cerita aku pun nak dimulakan dengan sorang peminat aku masa aku zaman sekolah rendah..



Tak sangka kami bertemu semula kat dalam facebook, aku le yang add dia cz niat aku nak kumpul kawan2 masa sekolah2 dulu. Aku jumpa mamat nie dalam fb adik aku. Aku pun terus add dia tanpa sebarang keraguan kerana dia nie seorang yang pendiam dan tak pernah nak tegur aku masa sekolah dulu. Saje le nak tahu perkembangan dia. Maju gak la cz ada fb..hehehe...apa2 pun ramai kawan masa sekolah rendah dulu dah ada fb..tahniah aku ucapkan kerana maju dalam pengguanaan IT.hehehe...ok berbalik pada cerita aku..kami berhubung melalui fb je la mula2..aku plak yang gatai g mintak no telefon konon senang nak berhubung kalau ada apa2..dia macam orang ngantuk diberi bantai la..terus tido..ehh2..terus bagi la..tapi aku amek no dia aku tak telepon mahupun mcll..aku wat pekasam dalam hp aku tu...hahahaha...sampai la dia mintak no aku lak kat fb..aku mcll la dia tanda tu no aku..apa lg terus telepon..lama gak berbual..mesej ag..hahaha..kadng2 rimas gak cz aku jenis tak peduli sangat dengan telepon nie..sampai la dia luah perasaan dia kat aku yang sebenarnya dia memang minat aku dari zaman sekolah lagi..hahahaha...kelakar kot..tapi nak wat macam ne dia pun dah ada awek dan aku mintak dia setia dengan awek dia...kami stay kawan sampai bila2...


Peminat masa sekolah menengah rendah, huhuhu...dia nie duduk dekat je dengan rumah aku...tapi bukan sekampung tau..dia dapat no pon aku melalui adik bekas pakwe aku. Apa lagi terus telepon la cz dia ingat aku masih single kerana da putus dengan kawan dia tu... malangnya hati aku dah berpunya..kalau tede pun aku tak minat nak buat macam mana kan? Erm menurut dia la kan..dia minat aku dari aku tingkatan satu lagi..masa tu dia tingkatan dua.. dia selalu ushyar aku masa kat sekolah tapi aku tak perasan ag pun aku selalu dengan group aku..dia nie malu sikit oangnya so dia tak berani nak tegur aku..dia pendam kan je perasaan dia..masa tingkatan empat dia pindah sekolah..dia ingat aku pindah sekali..tapi tak aku stay kat sekolah lama. Masa aku tingkatan 4 baru la ku pindah p sekolah sama dengang dia..masa hari pertama dia tengok aku kat sekolah dia nekad nak tegur aku n nak rapat dengan aku..tapi macam selalu gak la..aku sering dengan kawan2 aku..dia penah jelous tengok geng2 adik dia gangu aku..hehehe..tapi dia tak berani ag time tu..sampai la dia nekad nak tegur aku gak lepas naik cuti raya cina..dia takot terlepas macam dulu.. dia pergi sekolah pagi tu dengan penuh semangat kerana semata-mata nak tegur aku..cari punya cari tak jumpa..hahahaha dia pun tanya la kat adik dia tentang aku..huhuhuhu putus harapan terus bila dapat tahu aku da pindah sekolah..p sekolah teknik..sejak tu dia tak penah lagi jumpa aku...hahahaha...kesian dia... kami boleh bertemu semula masa aku tingkatan enam kat sekolah mula2 dia berkenan dekat aku. Masa tu pakwe aku amek aku masa hari last aku exam STPM. Family aku takde kat umah. Masa balik tu selisih la mamat nie kat jalan tengah mengorat sorang awek. Pakwe aku tegur la cz kawan dia. Terkejut dia tengok aku kerana dia tak sangka kawan dia couple dengan aku..terkilan gak ar dia time tu..huhuhuh..mungkin takde harapan dah la kot kerana pakwe aku tu betul2 sayang kat aku. Dia pun tawar hati dengan aku...tak sangka setahun lepas aku putus, dia jumpa adik bekas pakwe aku tu dia tanya tentang kawan dia nie.. adik bekas pakwe aku cakap la yang kami dah tak ada apa2..terus dia mintak no tipon aku..cerah peluang dia..hahahah tapi malangkan..kesian dia da banyak kali terlepas..tapi tak pe aku dengan dia stay kawan sekarang nie..tapi andai kata aku tiada jodoh dengan pakwe aku sekarang aku tak boleh juga terima dia kerana dalam hati aku hanya ada pakwe aku.



Sorang ag yang aku nak cerita, mungkin bagi aku kelakar la kan..hahaha..ketawa dulu baru nak cerita.. dia minat aku dari sekolah menangah teknik lagi. Tapi aku tak tahu jugak. Dia tak pernah nak cuba try aku masa sekolah dulu. Dia cari aku melalui facebook juga. Dia yg add aku. Aku approve sebab ingat membe teknik je.. dia cakap dia tungu aku online same dengan dia tapi tak pernah jumpa sampai la satu haru tu, dah dekat maghrib pun, dia dah nak out tetiba tengok aku online. Dia terus chat aku. Kejap je la cz aku pun nak blik umah da time tu. Dia mintak no tepon aku bagi je kengkawan lama kan tak kesah ar. Malam dia call. Lama gila kot kami menyembang dua jam. Huhuhuu..malam tu gak dia luah perasaan dia dekat aku. Aku pun tanya la kenapa minat aku, sejak bila..huhuhu..betol la dia nie..sanggup tunggu aku tu..tapi sayang gak la cz hati aku untuk orang lain..tak mungkin berpaling...paling lawak dia cakap selalu perhati aku dari jauh. Masa dia kawad, masa dia lintas kelas aku..masa aku lepak2 makan dengan kawan aku..tapi semuan tu aku tak sedar kerana aku pun ada gak minat kat sorang mamat masa sekolah teknik dulu, so kau dok perhati la mamat tu sampai orang perhati aku tak nampak..hahahaha.....



Tu je yang aku nak kongsi pasal peminat aku...hahahaha..harap2 lepas nie takde lagi yg mengaku minat aku ye..hahaha...sebenarnya bukan diorang nie ja..ramai ag..penat nak melayan..ag pun yang lain nie tak le menarik sangat untuk aku ceritakan. Sekadar suka macam tu je..hehehehe..

Rabu, 2 Februari 2011

cuti seminggu...

aduh, lemas aku bercuti..ingat happy tapi hampeh..
demam yang terlalu menyakitkan kepala aku hahahaha..
sakit kepala la paling aku tak boleh tahan..
aku dah tak tahu nak wat macam ne ag..
kjalu aku sakit kepala..satu hari tido..
orang cakap kalu tido ag sakit kepala..tapi aku peduli apa?
yang tu buat aku sehat..hahahaha...
bila bangun tu lagi ar melayang-layang kepala aku..
hahaha...dah mandi baru ar sihat sikit..
makan nasi ker apa yang ada la..
dah tu baru ar leh sihat balik..
masa cuti nie aku kurang aktiviti kerana SAKIT.
mula2 aku kuar gak g bagan serai...
balik demam..sehari tak bangun..
elok baik ja..aku p kuala kangsar plak...
tempat lepak zaman sekolah dulu kot..hahahaha
terlalu banyak kenangan kat sana..
hahahaha..
balik demam ag...
dah tu hari nie kuar g jalan2 plak..
mintak2 tak demam kerana esok hari aku nak kuar dengan kengkawan pulak...
aduh betapa siksanya cuti aku kali ini...

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers