Blogger Templates

Jumaat, 4 April 2014

Bagai Semalam Ia Berlalu


Assalamualikum.
auch chak..bersua lagi kita dalam ruangan yang lama menyepi..lama tak lama la kan..masih dalam mood haneymoon macam tu..hehehe..mentang mentang la baru kawen kan?
kali nie Aien nak buat sambungan pasal majlis kawen ain lagi..
al maklum la ablum kawen baru siap..hehehe..
gambar nie antara yang jurukamera amek..

Zassss layan gambar jom..



Terselit jugak gambar tahlil pada awal pagi sebelum majlis kenduri pengantin bermula..



Ramai jugak tetamu yang datang...

Melangkah Perjalanan Bersatu Hati






Part makan 

 Part paling aku suka..gelak menyekek nyekek..hahaha
mana tak nyer bila tgok gambar nie rasa kelakar la pulak..
hahaha..nak tau sebab apa? jom layan..


teng..teng..teng..(asal bunyi mcm nie erk?) hahaha






 semangat nak potong ayam tu ada...
akhirnya dapat jugak merasa si Hafiz nie potong ayam ..hehe
jangan tak tahu ada sambungan plak tu..
saingan si Hafiz..Adik Ayu..cer tengok



 zoom dekat sikit....

see semangat tak adik ayu menikam ayam tu.siap dengan muka muka sekali bagi effect
lapaq baru balik kawat katanya..hahaha

kenangan Demi Kenangan

Rakan sekelas masa di University yang sanggup datang dari jauh..

 Teman tapi mesra masa zaman sekolah dulu...
mesra sampai sekarang nie..

 Sedara belah abah..belah mama tah kemana..heheh
belah mama selalu jumpa..

 kengkawan yg excited nie...hehe..

My family
Tak cukup 3 orang, abang Afy jauh di perantauan (Labuan)
Fahmi seronok sangat ber kawan tah hilang kemana..
Azie, masalah teknikal saluran penafasan la pulak time nie..heheh
mungkin penat sangat kot..(jurugambar katanya mana leh masuk)
hahahhahahaha...


Outdoor

Hutan Simpan Paya Bakau, Kuala Sepetang, Simpang Taiping..





Album Gambar

Nak tunjuk sikit album gambar yang sweet muweet nie..
hahaha...suka sangat..suka sangat...

 cover depan album








banyak lagi muka suratnye..tak leh letak semua tak larat nak upload..
hahaha..suprise..pada yang nak tengok album tu datang ler umah..hehehe

bakal di framekan...

akhir kalam, doakan hubungan ini berkekalan hingga akhir hayat dan bersambung di jannah..
~sayang akan lebih terasa bila ada depan mata~


Tata..Jumpa lagi di lain lembaran.. 
Insyallah..

Mr. Gen2 & Mrs. Myvi
~forever & ever~

Khamis, 20 Februari 2014

PENYATUAN CINTA DUA JIWA

Assalamualikum....
Alhamdulillah bertemu lagi kita dalam ruangan "Cinta Nurfirdausy"..yang mana melakarkan coretan kehidupan Cik Ain..opssss...Puan Ain..hehe..dah tukar status taw.. 

macam biasa interframe dulu..hehee

Melakar Sejarah Dalam Hidup

Bersyukur kehadri ilahi majlis yang rancang selama ini berjalan dengan lancar dengan jayanyer...
jutaan terima kasih Aien ucapkan kepada semua yang terlibat dalam menjayakan majlis perkahwinan Aien..
terutama kepada ahli keluarga, kelurga belah mama, keluarga belah abah, sahabat sahabat, jiran jiran, kengkawan mama, kengkawan abah..semua semua lah yang terlibat secara lansung atau tidak...
Sponser terbesar kena sebut gak nie..hahaha.. kak ngah a.k.a.Achik Ngah Iffa, banyak membantu dari segi idea, tenaga dan kewangan..mama dan abah, tok dan mak serta pak sedara semua..
Terima kasih buat mak cik dan Pakcik Sofi atas sumbangan bubur hitam di majlis perkahwinan Aien..
tak lupa buat jiran depan rumah makcik Yati dan Pakcik Dee yang menyumbangkan laksa.
kak Dayah a.k.a Noor Hidayah Musa terima kasih di atas candy buffet tak sempat nak tengok macam mana rupa dia sebab ramai sangat, sambutan meriah sungguh..hehehe
kengkawan yang sanggup datang dari jauh dan berkampung dirumah Aien selama beberapa malam..Hidayah Yop, Hasmaliza Musa, Nor Asma Fadzilah Mansor, Farhatin Rosli, hanani razali serta kelurga..
tak lupa kepada kengkawan semasa sekolah rendah, menengah, teknik, universiti, kursus kursus semua kerana sudi hadir...
huish kalau nak taip semua mau berjela la ruangan nie..blablablablablabla....hahaahaa....

Wazi dan Aini

jom layan gambar la pulak..baru best kan..korang bukan nak baca sangat penghargaan yang aien buat korang lebih tertarik kepada gambar kan?kan?kan?

SUASANA PERJALANAN MAJLIS PERKAHWINAN 

AINI DAN WAZI

Majlis Pernikahan pada 07/02/2014 ( Jumaat)

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz 
Noraini Binti Abdul Majid 
sah menjadi isteri kepada 
Noor Aswazi bin Ahmad Zaini..

ish, muat ke tak muat nie....

alhamdulillah, muat jugak akhirnya...hehehe


penyerahan mas kawen..

bergambar bersama mak dan makngah wakil mama..

kami dah nak balik.....

kenagan terindah, pengantin naik motorsikal balik rumah dari surau...
korang ader?hehehe..
kes Birthday Girl cabar pengantin suruh naik motorsikal..
we do it...
lama tak menarik berdua sejak masing masing ada kereta..heehee

rombogan yang datang time nikah...penuh meja makan..hikhik..

walau dah jadi isteri orang Aien still anak mama and abah...
boleh kan en hasben??hehehe

kenangan bersama tok, tok ngah dan angah..eh terlupa lak..adik ayu..


Majlis perkahwinan pada 08/02/2014 (Sabtu)

bertemakan pink putih untuk dewan makan dan bilik tidur,
pasangan pengantin mengayakan baju berwana hijau turquise lembut di sulam bunga pink..


adik adik amek berkat kata nyerlah..hahaha..
belajar dulu ye sayang sayang akak..


pengapit dengan juru camera telantik..hahaha
tak perlu bayaran..


pengantin tiba..pengantin tiba..




acara potong kek, gimik pengantin sampai sebab kami takde pelamin nak bersanding




eh..eh..suap menyuap la pulak..hikhik..





sesi beramah mesra dengan tetamu yang datang..


Sesi outdoor kami serahkan kepada juru camera yang telah dilantik khas..
jadi tiada gambar out door buat sementara waktu nie..hehehe
kami memilih Hutan Simpan Paya Bakau Kuala sepetang sebagai lokasi pengambaran..



acara sesudah tamat majlis, kengkawan aien ronda kampung, masuk bendang kata nyerlah..hehehe




nie hadiah kami...penuh katil..kepada yang memberi terima kasih banyak-banyak..
ada yang datang dari yang tak disangka pun ada tau..naseb la En hasben cool..hehehee
paling banyak of course ler cawan dan gelas set.. tapi yang buat Aien gelak tu ialah periuk nasi elektrik tu sampai empat..mama cakap orang tengok aien kurus sangat tu bagi periuk nasi suruh makan nasi banyak banyak..hahah okey ker???

Majlis Bertandang pada 09/02/2014 (Ahad)

bertemakan coklat pink..
terselah seri pengantin di situ..heheh

rombongan pengantin diiringi oleh konvoi kereta club PG2AWT..
terbaikk dah macam tuan puteri dengan putera raja tau..hehehe

keluarga PG2AWT yang mengiringi kehadiran Aien ke Kampung Parit Jawa, Bagan serai.
thanks korang, LOVE sangat sangat.. 



gimik ketibaan pengantin di sambut dengan membuka kotak gula-gula yang dibalut berlapis lapis..
dera pengantin nie weiii..hahaha..tengah panas lak tu..


makan beradap..kepala lembu kat depan tu..
macam mana nak makan nie..




rombongan ahli keluarga pengantin perempuan..


sesi penyampaian hadiah cabutan bertuah..


adik comey club PG2AWT..
amek berkat ye dik..hehehe

kengkawan en.hasben..


ahlamdulillah, selesai sudah majlis perkahwinan kami..
semoga jalinan kasih ini terus kekal hingga ke akhir hayat..

sekian...nanti sambung lagi...


Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers