Blogger Templates

Isnin, 23 Januari 2012

Menyepi Sesepi Hidup aku.....

Assalaikum semua....
Ain sekarang berada di kampung..so faham-faham la ye..line internet lembap, kura-kura jalan laju ag..hehehe.so nak update blog pun teramat sukar...so di kesempatan nie maafkan ain kalau berdiam diri..hehe..sebenarnya banyak ain nak kongsi dengan korang tapi diam dulu la..hehehe..
kengkawan sibuk dah bertanya.."bila aku nak akhiri zaman bujang?"..aku hanya mampu tersenyum...sempat ker??dah ada calon ker??ewrm..pelbagai soalan muncul dalam fikiran..bukan aku taknak tapi..argh..banyak ag belum aku sedia...terutama siapakah dia pilihan aku..aku masih mencari...hati tak tetap..payah erk jadi orang macam aku...dah penat-penat pikir..korang tahu apa jawapan aku???
"ARRGH MALAS, TUMPU BELAJAR AR..SENANG TAK PAYAH PIKIR APA..."
senangkan???kalau belajar nie tak de la serunsing nak pilih pasangan hidup..hehehe..so insayallah kalau ada rezeki aku aku akan sambung belajar ag..so jangan la korang sibuk-sibuk tanya aku dah..hehehe
kalau ada rezeki tak kemana...

Isnin, 2 Januari 2012

Percutian Yang Bermakna

Assalamulaikum..
rasanyer belum terlewat untuk ain ucapkan selamat tahun baru buat semua...
ain maohon maaf kerana tak tunaikan janji ain nak update apa terjadi sepanjang tahun 2011..
sebab ada masalah teknikal lagi...tapi redha je dengan keadaan..fikiran ain tah ada kat mana pun tak tahu sebab banyak pekara ain lupa.. kekadang sedih jugak bila pikir tentang nie..banyak pekara yang penting ain lupa dan menimbulkan kesusahan kepada diri sendiri..tapi aku je la dengan keadaan..nak wat macam ne kan??salah ain juga..lupa benda penting...


Bukan pasal ingatan ker apa ker nak cita kat sini..yang ain nak cerita pasal percutian ain dengan kengkawan..bukan ramai pun dua orang je..kami sepakat balik kampung ain...Kampung Sama Gagah, Selinsing, Semanggol Perak...tak perlu nyatakan alamat penuh..hehehe nanti tak terlayan orang nak mai..hahaha...kami bertolak balik pada 24 /12/2011..kami bercuti selama 4 hari 3 malam...pelbagai aktiviti yang kami lakukan..antaranya..argh..malas nak cite..korang tengok gambar je la...hehehe

Nurhanani dan Norhidayah..


Aktiviti meronda kampung tetiba tesangkut naik bot p sungai..





hasil menjala ikan atau udang...

ikan buntal baru naik

setelah di ketuk-ketuk..dipukul-pukul oleh nani dengan dayah..abah ain join sekali tolong diorang ketuk-ketuk ikan buntal..akhirnya....

dah kembung pun ikan tu..hehehe
tak boleh tahan tu abah ain pun sama join diorang nie main ikan tu..

muka bosan tunggu ikan atau udang makan umpan..hehehe







tak nak tunjuk muka yang terbakar

hasil yang dapat kami pancing...Banyak tak??

tolak sampan sebelum keluar ke laut...air cetek...

selat melaka..

cari jangan tak cari...

aktiviti cari kerang..best sesangat..tetambah orang tu yang suka makan kerang...




siksa nyer mencari siput....

aktiviti mengutip siput belitung a.k.a siput sedut...tersangat advanture...

1,2,3....ekor ketam....best2...


ketam oh ketam....

muka takot ketam..


percaya tak??dah boleh pegang...

kami dah nak balik....


ini hasilnya...kerang, siput, ketam.....hasil laut....






burung kasawari.....

Buat peluk sedap bear nie..hahaha..mau bercalai kena cakar..hahaha

pekerja Zoo Taiping
bagi makan kijang..

beruk yang cerdik...percaya tak??bagi popcorn dia tolak..bagi duit seringgit dia amek..dah tu terus pergi luar pagar...sebelum bagi duit seringgit dia duk keliling kami je..takot kot..dayah siap suh abah ain pegang handbag dia...takot beruk amek duit..cerdik..cerdik...
goreng pisang punya angkara....

dapat tengok harimau mandi...

tunggu badak timbul ker???


wift my lovely mama...

argh buaya tu nak gigit kepala adikkkk....


dengan kengkawan...hehehe..
kecik menggoda..


akhir kalam, bertemu ag lepas nie..ain sibuk nak final exam..good luck forr all my member..
balik universiti..demam..huhuhu..bejemur n kena hujan..
bukan demam rindu tau..
tapi rindu gak ar kat dia.
24/12/2011
tarikh yang aku nanti...dengar je suara dia nak menitik air mata...terlalu rindu sesangat....
hope hubungan yang kembali terjalin ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat...
bersyukur kehadrat illahi kerana temukan kami semula...
Cinta Nurfirdausy

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers