Blogger Templates

Rabu, 22 Januari 2014

I'M BACK

Assalamualaikum...

i'm back untuk mencoretkan sepatah dua kata.. ye ker?? kau berjela jap g dibuatnyer.. hahaha.. al maklumlah dah lama tak mencoretkan sesuatu untuk tatapan semua.. eh ada yang ternanti nanti ker?? kalau ada tu Ain mohon maaf la ye..lepas betunang nie banyak benda yang berlaku.. thanks Allah untuk semua yang berlaku.. 

MENGHITUNG HARI

Sedar tak sedar usia dah mencecah 25 tahun..dan bakal mengakhiri zaman bujang..yang tak sangka benda nie ain pernah coret dalam diari zaman sekolah nak kawen pada usia 25 tahun..now bakal terjadi insyallah..



thanks kepada encik nunang yang sambut birthday ain.. 
banyak sangat suprise dia nie..hehe tu yang buat Ain sayang kat dia..heheh
thanks kepada kengkawan yang join sapu sapu krim kek tu..korang dah mcm adik beradik..
thanks adik adik, keluarga serta kengkawan yang wish my birthday..
saya happy berusia 25 tahun..boleh erk???hahaha..

"semoga tahun nie lebih baik pada tahun lepas, dimurahkan rezeki, diberkati hidup didunia dan akhirat, di sayangi oleh setiap insan, dan kehidupan lebih ceria dan bermakna "

PERSIAPAN MENUJU HARI PENYATUAN CINTA DUA JIWA


Persiapan yang dibuat berbulan bulan hanya untuk satu dua hari??owh..penting sangat ke hari tu? of course la.. sapa cakap majlis perkahwinan tak penting?? Ain sibuk buat persiapan untuk majlis tu sebenarnya..sebab tu Ain dah lama tak mencoretkan sesuatu kerana perhatian ain lebih pada benda tu.. kami nak buat majlis yang simple tapi nampak meriah..jenuh jugak la kan plan semua tu.. Alhamdulillah semua hampir selesai..
dalam kesibukan bekerja nie ain lebih gemar berkongsi pendapat dengan adik Ain..dia banyak membantu dari segi baget dan persiapan..design baju pun dia yang tentukan..colour tu yang buat ain pening sebab ain nie semua warna nampak cantik..nak pilih tema sikit punya la susah..so jangan terkejut kalau warna yang biasa orang guna tu jadi pilihan.. benda yang ain selesaikan dulu untuk majlis nie ye lah:

1. TEMPAHAN KAD JEMPUTAN
Dah tetap tarikh so go on dengan kad jemputan..amek yang simple n murah cukup..takde nye nak mengada ngada nak tak gambar pe semua sebab lepas orang baca orang buang jugak.. yang simpan wat kenangan tu thanks la ye.. macam ain suka kumpul kad kawen kawan kawan.. 


 nie kad jemputan Ain... jemput hadir ye ke majlis Ain nanti..
(dari kad pun korang dah boleh agak tema ain warna apa ye..)

2. BARANG HANTARAN DAN PERSIAPAN
memandangkan hari ahad je cuti.. ain banyak habiskan masa untuk keluar beli barang barang persiapan.. sikit demi sedikit lama lama cukup la.. kekadang ada gak yang lupa so ain buat list siap siap..
barang persiapan nie sampai hari baru 100% siap..ye dak? selagi tak sampai hari ada je penambahan yang akan berlaku..hahaha..ramai orang ramai la suggestion n complain yang ain dapat..so buat sensorang senang..just mintak pendapat sikit sikit je..hehehe..

3. KATERING KENDURI DAN LAIN LAIN
yang nie ain serah pada abah dan mama yang tentukan..tak rapa nak pandai sangat la bab bab nie..hehehe.. just boleh bagi pendapat nak macam mana je..alhamdulillah parents pun tak banyak keranah senang buat kata sepakat dan tentukan yang terbaik..

that alls pasal persiapan..hanya menunggu hari tiba je lagi...
Semoga semuanya berjalan lancar dan di berkati ilahi...

Majlis Akad Nikah: 07/02/2014
Majlis Perkahwinan: 08/02/2014
Majlis Bertandang : 09/02/2014


sekian, coretan terakhir berstatus bujang mungkin..hehehe..
jumpa lagi dalam lembaran baru dengan hidup baru bergelar isteri kepada insan yang tercinta..
aminnn ya rabbal alaminnn...

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers