Blogger Templates

Khamis, 23 Jun 2011

kehidupan yang penuh ceria

kegembiraan itu bermula
assalamualaikum....
bertemu kembali kita wahai Cinta Nur Firdausy..bukan aku tak rindu tapi owh hidup ain aininia penuh dengan aktiviti yang tak diduga dan dirancang...dekat sini cik ain malas nak bongkar satu-satu cukup dengan melihat gambar dan sedikit keterangan...

Sepanjang bercuti secara rasmi cik ain akan menjadi pembantu kapada Encik Majid bagi menguruskan kebun-kebun dan urusan lain..tu la aktiviti utama cik Ain.. melawat kebun semesti nyer.. nie time pekerja abah kait sawit..ain turun bagi memastikan kerja selesai dengan jaya..malangnyer belum sempat buah sawit dibawa keluar hujan turun dengan lebat..owh bala..bala..pukul 4 petang jugak la kerja ini selesai..tu cakap mandi hujan..dekat empat kali ulang alik kekebun..huhuhuhu.....

posing masa melawat kebun abah...

Aktiviti seterusnya mengikuti kolokium warisan anak perak..wawawa enjoy giler la dekat sana..lupa segala sakit dan kekusutan yang dialami...kolokium ini berkisarkan warisan perak..ain berbangga menjadi anak perak..aktiviti nie dijalankan di Pendang Lake Resort , pendang kedah..jauhkan??hehehe masa dalam bas bukan boleh tido pun duk melangut tengok pemandangan je la..aktiviti berjalan selama dua hari semalam..enjoy sesangat.. dapat ramai kenalan bukan golongn remaja je..makcik-makcik pun join gak..tapi kami bantai panggil kak je la walaupun ada seumur dengan mama Ain..hehehe..

belon amanat..."I love U"....

geng-geng sama gagah yang join...sempoi ar...

group sembilan yang paling caya lah..hahaha


makan malam bersama keluarga..nie baru dapat kumpul..cukup sepuluh orang..walaupun just makan yong tau foo..tapi kemeriahan makan bersama family tak dapat dilupakan..sebenarnyer nak wat kejutan buat abah dan abang efy tapi tak jadi sebab tukar tempat makan last minit..owh kejam nyer...kami makan dekat gerai belakang bomba...kami makan abah belanja minum abang efy belanja....
nak upload satu-satu bukan dia la..hehe...cukup yang nie je ye...

Nie la kejutan buat abah dan abang efy..kek semperna hari bapa dan hari lahir abang efy..walau pun lambat ag birthday dia so kami sambut awal..malas nak sambut bebanyak kali..hehee

aku yang posing lebih...hehehe

hari ini pekara yang membuat kami semua teruja..abah dapat ikan siakap sebesar adik ecah...huhuhu apa ag pakat duk posing la..mau naik lamau ikan tu..eh lemau ke medak..ah bantai la...hehehe yang penting kami dapat bergambar dengan ikan tu..hehehe

adik ecah pun takot nak amek gambar dengan ikan nie..besar kot...hehe

hahaha..nie aku pulak yang posing..ratu camera la katakan..hehe setiap detik nak rakam....

akhirkata: lama tak update sebab tak rape sihat...nie pun baru kebah je...lepas nie tak tahu la..bila pulak..kena kumpul macam nie dulu la baru boleh update..hehehe

Isnin, 6 Jun 2011

Sepetang Di Ban Pecah

Ketenangan Yang Aku Cari

Bangun pagi hari ahad terus teringat nak pergi lepak Ban Pecah.. terus lompat katil p bagitau abah nak p Ban Pecah..horayy..Abah setuju.. abah janji lepas kenduri baru kami pergi kerana abah nak tolong orang kat kenduri..kawan abah yang kenduri tu..anak dia kawen..herm aku just p makan je la...ehehehe.. sekali dua kenduri kot aku pergi.. bukan makan sangat pun..selera aku ngah tak ada.. baru baik demam la katakan..hehehe..tak tahu nak cerita panjang jom layan gambar-gambar je lah....

Ambil berkat orang kata...mana tau pas nie aku pulak kawen..huhuhu yang pasti Adrina kawen dulu pada aku...kalau nak ikot berkat la kan dah berpuluh pelamin orang aku duk posing...hahaha

Kak rahimah a.k.a iema...mengajar aku kelas computer kat IT Base bagan serai.. masa nak tunggu pengantain lelaki sampai..sempat ag interview bini photograper..hahaha ramah kot dia tu..

Anak kawan abah..nazri dan azierah kalau tak silap la nama pengantin..aku pun dengar-dengar masa pengacara majlis umum kan ketibaan pengantin tu la..huhuhu..teringat something pulak aku tentang pengantin lelaki nie..hehehe..biar jadi rahsia hati..jangan marah..apa pun dia dah selamat kawen..selamat pengantin baru nazri..

Kedamaian Jua Aku Temui

Waktu yang dijanjikan dah tiba...hehehe..kami dari rumah lepas Asar..saje nak tengok matahari tenggelam..hari minggu uasah dikenang orang terlalu ramai yang amek angin dekat situ..pasangan pengantin pun ramai jugak duk posing dekat sini.. jom tengok gambar-gambar je la..mesti korang pun teruja..hehehe

Cantikkan mata hari dah nak terbenam..
Subhanallah terlalu indah ciptaan Tuhan, memberi ketenangan terhadap insan yang melihatnya..damai dan tenang hati melihat pesona alam ini..

Kelucuan bermula disini..gambar nie si kecik comel yang amek..mesti la gambar dia pun comel macam orang dia...
Ain: ala cik, jauh la gambar nie..amek dekat sini cikit..belah nie...
Aisya: belah sini?dekat sini?

Aisya: ala kaki terpotong..angah masuk sikit kaki kat dalam baru cantik..
Ain: adik belakang sikit..jangan gerak-gerak henset tu..nanti tak comey..

dan ini hasilnyer...
Ain:weh mana kepala aku???
hahahahaha...aisya dah lari sembunyi belakang gelong tu..aku lompat turun terus kejar dia..hikhikhik.....berlari berkejaran...alamak nak nyanyi pulak...

Teruja melihat kulit siput..cantik-cantik.. tapi sayang abah tak bagi kutep..wat semak umah je..t aku gak yang bising..hakhak...

Happy family...nice picture..I like..hikhik...

Sekali abah pun posing da..hikhik.. best day la buat aku..hehehe..

sempat posing ag tu...biasa la ratu camera...

ketenangan yang aku cari..kedamaian juga aku temui..Alhamdulilah....

nice picture....

Akhir kalam... pesona alam yang membuat aku teruja..bersyukur pada Allah kerana setiap ciptaannyer bermakna kalau kita hayati bersama... pengajaran yang aku dapat dari melawati Ban Pecah Parit Buntar...

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers