Blogger Templates

Isnin, 24 Disember 2012

~Lapuk dan Usang~

Asslamualaikum dan salam sejahtera buat semua….

~ Cerita yang berkurun....~

 
Fuhhh..fuhh…berhabuk dan bersawang dah wall blog cik Ain Aininia nie ye!!!...fuhhh..fuhhh….

Sekarang baru tergerak hati nak meng update blog setelah sekian lama menyepi, ye la sedang berbunga-bunga cinta..hehehe..ke mana je nak berkepit berdua..semoga dipercepatkan segala urusan antara kami…amin..


posing tepi batu besar dekat tepi pantai
Sekian lama Ain tak coretkan sesuatu buat semua al maklum lah sibuk dengan kehidupan seharian.. macam-macam benda nak kena uruskan.. Ain pun dah tak tahu nak mulakan dari mana..terlalu banyak benda yang dah lama Ain tak kongsikan.. Ain pun malas nak berceloteh panjang jadi  Ain upload gambar-gambar sebagai tatapan buat meraka yang merindui Ain..rindu ker??hehehe..

Hari Raya Korban


 bergaya bersama kak ngah tersayang..



 santai bersama adik azie..

 
4 princess in the home...

Trip To Pulau Pangkor

 family yang turut serta dalam ekspedisi ke pulau pangkor...



santai sebelum pulang....



anak buah yang melansungkan perkahwinan...

selesai sudah...belum nak pulang ag tau...



cengceng...lepak pantai...

episod si kecik kena kambus dengan pasir..

asyiknya mandi air laut...

terguling-guling kena hempas dek ombak...




episod Ain pulak kena kambus dengan pasir...ramai tukang kambus tu...
anak-anak buah punya kerja...

tunggu van nak balik ke jeti..

Pertandingan Nasyid AIM


kumpulan nasyid pusat nur Arif yang dapat tempat kedua

 
beratur sekali dengan barisan peseta nasyid

Konvokesyen 



abah dan mama yang banyak memberi sokongan



sahabat yang sentiasa bersama...



tak terucap dengan kata-kata....



keluarga yang turut hadir semasa konvokesyen



anugerah untuk abah yang selalu menjadi pembakar semangat...

Night At Pulau Warisan, Terengganu






cak...posing jap walaupun tak rapa jelas...


bersama adik-adik tersayang...

Hentian Banjaran Titiwangsa


pokok strawberry.....hehehe



tanaman hiasan yang menarik hati...

Kenduri Kawan Kawen



membe sekolah menengah Faezah..




 
 semasa kenduri kawen Azierah, kawan tingkatan 6..




kawan semasa sekolah teknik...mieza..

Rambutan Oh Rambutan








banyaknya tak rambutan yang dipetik???budak-budak punya la suka..ada yang sampai batuk-batuk makan nyer tau..tarmasuk la Cik Ain...

PraWedding La Sangat



hehehe..ala ala pra wedding je kan..suka tengok gambar nie..sweet gitu..hope sampai ke akhir hayat la ye..

Sekian buat tatapan semua yang dah lama tak menatap ceritera Ain...bertemu di lain lembaran..mungkin tahun baru yang penuh dengan azam baru...

macam tak percaya dah nak masuk tahun baru...adoi banyak lagi agenda yang belum selesai..
semoga semua nyer berjalan dengan lancar dan mengikut seperti yang telah dirancang...


Selasa, 4 September 2012

Tiada Benda Paling Gembira


 Hari Yang Terlalu Indah - Hari Raya

Assalamualaikum....

Maaf le sebab lama tak update blog nie.. raya sakan la katakan..hahaha..apa yang sakan pun tak tahu ler.. sampai deman pun sakan ag kan..hahaha ada la tiap kali raya je mesti ar tumbang..bukan tak kuat semangat ke hape..penat jadi tukang masak..ceh macam pandai masak kan??tapi tu la perkhidmatan diperlukan time-time tu... rasa dah lapuk kalau nak cerita tentang raya kan..tapi nak wat macam ne..cuti raya seminggu..balik sambung kerja sibuk dengan laporan akhir dan kerja-kerja dekat pejabat tu..hehehe..jadi tangguh sebentar la nak update belog nie..hahaha..

Comey tak baju raya saya?hehehe... pilih dengan tempah kat sapa tu mesti dah tahu kan??hikhikhik

kisah bermula bila seminggu lagi nak balik raya, buat kerja pun tak senang duduk..tiket toksah duk tanya la sebulan lagi nak raya dah p beli..tu dia semangat nak balik..hahaha..aku mula cuti hari jumaat, lambat dapat tahu..tiket beli jumaat malam..pergh..siksa kot nak tunggu..macam-macam pikir dah nie..hari khamis tu tergerak hati nak tengok tiket keretapi..sebab hati kalau boleh malam khamis tu nak balik umah dah.. rezeki bulan puasa menyebelahi aku..dapat gak tiket untuk balik malam tu..tak payah tanya la macam ne aku punya rushing nak dapatkan tiket tu..huhuhu..sanggup berkejar demi kepuasan hati..hahaha..tiket bas burn macam tu je..maaf la ye driver bas dan penumpang sebab mungkin lewat kerana tunggu saya..haha sedangkan saya senang-senang p shoping kat tesco time tu..hahahaha...


princess in my family

Malam sebelum raya..sibuk duk kacau adik-adik main bunga api..ye ker adik-adik..ke bapak budak yang main..hahahaha..meriah malam raya sebab angah habiskan duit 100 ringgit lebih beli bunga api dan sebagainya yang telah membuat aku fobia nak main..hahaha..tau sebab apa? mercun meletup depan mata..terlalu cerdik la katakan..hahaha..
 
bersama family tersayang..nie je yang sempat amek..full punya takde sebab ada yang dah kuar bejalan raya..

yang sulung dengan yang bongsu
bila bertemu.....

model-model pokok bunga

time raya usah dikenang la..takde ruang nak p bejalan umah jiran sebab umah tak putus-putus orang datang..setiap tahun macam tu..mana la aku tak demam..hahaha orang kata tetamu yang datang tu bawa rezeki..so kena la layan elok-elok..tetambah bulan yang mulia nie kan..hehee.. nak balik umah mak mentua pun tarpaksa postpone dari tengah hari sampai la ke petang..tu pun raya kedua tau..bukan raya pertama..hahha..tapi sempat jugak la balik kejap..janji sua muka orang kata..ceh macam dah kawen..hahah..story lepas kan ada cakap yang aku nak p beraya umah buah hati tu..ha aku dah p la jumpa family dia..hikhikhik...

comey kan budak perempuan nie...anak buah aku jugak la sebab ayah dia abang angkat aku..aku suka tengok dia senyum..comey sangat..Diorang nie duk selangor..tapi tiap kali raya mesti sampai la diorang nie..

lepas kempunan nak main bunga api..malam raya ke empat baru dapat main..ye la malam sebelum raya dikongker oleh adik-adik..aku jadi tukang tengok je la..hahaha


Dalam dingin subuh hati ku terusik..
Tekenang nasib diri dirantauan..
bergema takbir raya menitis air mata
terkenang permai desa..



Gambar bersama abang..nie je la masa yang ada untuk aku amek gambar dia..kalau tak tah kemana hilang pun tak tahu la..tapi best bila abang ada..leh jalan-jalan sekali..mintak je apa nak abang beli..yang sweet tu abang ajak teman dia pilih hadiah untuk awek dia..hahaha gelak guling-guling aku bila dia ajak teman..
ada ag yang best..abang mesti kasi aku drive kereta..hehe kalau dengan abah payah la dia nak bagi..hehehe. sedih gak ar bila abang dapt cuti jap je..tapi terubat ar rindu kami dekat dia biar pun kejap je jumpa..masa dekat raya suka duk dengar lagu dari jauh ku pohon kemaafan oleh sudirman..sesuai sangat ar dengan abang...bila dengar meleleh air mata..hehehe..


team purple serumah..tak sangka nak pakai baju wana purple..mama ikot abah p kenduri dekat kuala kangsar, so adik ecah dgn fahmi sah-sah la mama bagi pakai baju purple..senang nak cari kalau terlepas tangan mama kata..hehee..adik azie pulak p tusyen..yang aku pulak p rumah kawan dekat lembah beriah..tu pun orang bawak..kalau nak p sendiri tak kot..hehehe..fahmi dengan ecah tak sempat amek gambar sekali dah kalut p mandi..hahahaha..


Last day Cuti Raya
~Bukan dating tau..hangout je..hahahaha~



bukan nak suap just nak tunjuk je ye..hahaha..

Sehari sebelum balik Kelana Jaya..luangkan masa bersama yang tersayang..hehehe ye ker tersayang..hahaha..pusing-pusing taman tasik...tengok wayang..bukan berdua ye..tapi betiga..angah teman sekali..hehehe..jarang nak dapat kuar sekali macam nie sebab masing-masing sibuk dengan urusan masing-masing..


sekian ceritera cinta pada hari raya...sambung pada masa akan datang sekiranya ada masa terluang..sebenarnya banyak story nak cerita..tapi kesibukan kian melanda..hahaha...

merancang sesuatu yang lebih besar perlu ada persiapan awal.........



Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers