Blogger Templates

Ahad, 31 Julai 2011

Cinta Hati Terbaru


assalamualaikum....
kali nie ain dah tak mampu bicara panjang hanya nie yang ain nak kongsi....

warna yang menawan hati...





keharuman mu tidak kekal wahai cempaka...




ada taman dalam hati..hehehe


nice kan???

kehidupan tanpa warna...








akhir kalam ain mohon maaf seandainya ain dah tak menyisi ruang blog nie dengan kata-kata..ain kecewa dan terlalu kecewa..biar ain rawat luka hati nie...andai ada masa kita kan bertemu lagi..pasal jawapan keputusan scan ain hari tu insyallah ain akan sampaikan disini tapi tak pasti bila...doakan kesihatan ain...

Rabu, 27 Julai 2011

Rindu Saat Itu

Hari berlalu tak dapat nak diputarkan kembali, bosan sesangat. Tiada yang dapat menghiburkan hati ini..tiada lagi tawa gembira di wajah. Aku sendiri tak pasti kenapa aku berubah sedemikian. Aku terlalu rindukan masa dahulu, masa bersamanya yang membuat aku bahagia. Tiap saat ada saja tawa di ukir. Tapi kini hanya kenangan, kenangan yang tak dapat diulang kembali. ANDAI DAPAT KU UNDUR PUTARAN MASA itu hanya lagu AXL’s sahaja dan SEJARAH MUNGKIN BERULANG bak kata new boyz pula tak mungkin jadi kenyataan bagi aku. Patah tumbuh hilang berganti dalam lagu GERHANA CINTA LUKA nyanyian iklim bagi aku yang ganti tak sama yang hilang. Kenapa aku masih pegang pada prinsip aku??sebab tu mungkin aku tak dapat terima sesapa sebagai pengganti. Aku akui yang aku memang dah ada penganti tapi tak sama..dan hati aku bukan untuk dia. Maafkan diri ini kerana tidak berlaku jujur dalam perhubungan. Kerana aku tak mahu orang lain kecewa seperti aku kecewa. AKU SAKIT kata wali band, terlalu sakit bila dikecewakan. Biarlah, hanya tinggal sejarah je lagi...

Argh dah penat cerita tentang hati... yang pasti aku dah bosan dan ketandusan idea. Akibat hati yang terlalu kecewa..begitu penting peranan hati dalam diri ini..kerana hati akal fikiran juga terjangkit dengan penyakit hati nie...huhu hebat! Erm satu benda je nak cakap kat sini aku rindu..yup rindu pada kenangan lalu bersama teman-teman..dah lama kot cuti..hahahaha..terlalu boring la yang aku merapik bukan-bukan nie..hahaha...

jom tengok aku rindu saat bersama.....


kengkawan masa kat sekolah teknik..
lepak dengan kengkawan masa kelas sains dulu..huhuhu bila ag nak lepak cam nie yer???

lepak sesama kengkawan form 6...rindu korang semua...

family yang selalu wak aku kuar..hehehe rindu la kat diorang..nak kuar sesama ag...hehehe

masa birthday aku..nie la geng lepak kat u..rindu diorang la..nak lepak sesama..

lepak kat one utama..


Rabu, 13 Julai 2011

Patah Tumbuh Hilang Berganti

Assalamualaikum semua....dah lama ain tak kongsi apa-apa kan..mesti dah tertunggu-tunggu apa cerita ain kali nie kan??? ain boring sebenarnya..boring sesangat..tak de kawan melepak..hehehe. dah la henset wat hal..bertambah boring la..

seseja wat entri Patah Tumbuh Hilang Berganti..namun yang hilang tak sama dengan yang menganti.. nak dapat penganti yang sama mungkin lewat sikit la..hehee

Sunyi tanpa kekasih kesayangan.. macam ne nak cari ganti??owh tak mungkin aku dapat cari penganti yang serupa dengan nyer..owh tak mungkin kerana dengan dia dah banyak kenangan aku lalui bersama..tak mungkin aku lenyapkan segala kenangan bersama nyer.. terlalu perit untuk aku terima keadaan nyer sebegitu.. hampir tiap saat aku menitis air mata mengingati nyer...dia begitu penting dalam hidup ku.. dia sahaja yang mengetahui betapa perit kehidupan yang aku lalui.. dan betapa bahagia hidup aku.. kerana siang dan malam dia bersama aku..sentiasa berada disisi aku.. kini aku sepi tanpa nyer disisi.. bagaimana untuk aku tempuh hari-hari mendatang dengan ketiadaan dia..

Bagi meringankan kepala otak aku dari duk pikir sal henset aku penuhi dengan belajar memasak.. kek strawberry dan kek pisang.. dulu aku akui yang aku nie memang tak reti nak masak kek..dalam banyak-banyak masakan yang mama aku ajar kek la paling aku tak reti nak buat..tapi aku tak pernah jemu untuk mencuba dan terus mencuba..sekarang membuah hasil..selain kek aku belajar buat samosa..benda paling senang tapi aku tak reti buat..hehe bila da buat rasa nak buat lagi..tiap hari buat masakan baru..alhamdulilah menjadi..

penawar kedukaan...

kuning yang menawan hati


peach yang mempersona

kau mawarku...ratu hati...

sekali posing da..

Pekara kedua pula aku membeli pokok bunga ros.. tah la macam aku boleh tersangkut dekat pokok bunga tu pun aku tak tahu..bekenan kot.. sebenarnya dah lama aku cari pokok bunga untuk aku hias bilik aku yang agak kosong tu..boring la bangun tido tengok benda yang tak bernyawa je..tu aku nak beli pokok bunga..kini baru aku berjumpa..mungkin ada hikmah disebalik yang berlaku..hehe tumpuan aku kini hanya pada pokok bunga..orang tu cakap kena jaga macam baby..hari-hari kena belai..hehe comey tol..aku sebenar nak bunga ros warna merah..tapi tak de tak pe la aku amek je warna kuning..nanti aku beli yang warna merah dengan hitam pulak..hehe eh, ada ker bunga ros warna hitam???herm nak wat taman dalam bilik..bukan dalam hati..hahaha


Dur Daura Damia

Nur Najmun Naim

Pekara seterusnya..hehehe aku suke tapi takot nak pegang..faizah ada bawak balik sekor arnab..suka sesangat tengok dia jenjalan..kadang-kadang acah-acah nak tangkap dia..mesti dia melompat lari..hehe yang uniknyer dia nie tak makan makanan dia..dia makan biskut dengan sayur kangkung.. aku kesian tengok dia seekor je dalam sangkar dia aku suka lepas..kadang-kadang lupa da..merayap jauh la si arnab tu..mau tuan dia melalak satu umah mencari..oleh kerana sian tengok arnab tu sekor aku beli la sekor ag..warna putuh..aku suka..hehe tapi sampai la aku tak berani pegang..oleh kerana henset aku rosak tak boleh la nak rakam gambar-gambar dioarang bebanyak..hehehe..


sengaja aku sematkan gambar nie..hehe..besar ikan yang abah dapat.. aku teringin nak ikot tapi tu la..keadaan kesihaan tak mengizinkan..herm..geram kot bila tengok ikan besar-besar macam nie..

akhir kalam, sekian setakat nie je la cerita ain..hehehe..tak berapa ada mood kerana kekasih hati tak ada di sisi..hehehe my henset...I Love U...hehehe

Isnin, 4 Julai 2011

Coretan Tanpa Gambar

Hari berlalu membuat aku terasa bagai nak ulang waktu-waktu bahagia tu..tapi entah la sejak semingu nie aku rasa macam tak berapa gembira..betol la setiap bahgia mesti ada duka.. So betapa aku serabut mingu nie nie aku tak tahu nak cakap macam ne..semua masalah nak jadi minggu nie..apa boleh buat bersabar je lah..bala..bala..

tiada gambar membuktikan henset ain da rosak..hobi untuk bergambar terpaksa ditangguhkan...

First aku bingung dengan henset kesayangan aku..dah dekat seminggu koma..ouch, lumpuh aku dibuat tanpa henset tu..mana tak nyer henset tu aku berhubung dengan kengkawan, henset tu jugak nak rakam the best moment dalam hidup aku la.. dia bermula dengan satu pagi aku caj henset dan letak henset atas kepala tiang seri dalam umah aku. Time aku nak iron baju tah macam ne tersentuh wayar charger tu apa lagi..kepelangkung jatuh bertabur..beteri tercampak sampai dapur..penutup belakang terpelanting sampai ruang tamu..owh..owh..apa dah jadi nie..aku pun buat cantum balik..dah macam main jizso fazel dah..herm time tu okey ag..pas aku besiap nak kuar..mesej boleh ag..tipon pun still okey..sampai la aku kuar..alamak tertinggal sweater la pulak..pakai baju putih..takot la kotor kena habuk jap ag..aku patah balik.masuk dalam umah baru depan pintu aku keluarkan henset nak bagtaw kawan aku aku lewat sikit alih-alih...ketepang! jatuh ag...ouch tangan aku nie kenapa ye...ha time nie la dia buat hal..kejap leh on..da tu off palk..sampai la aku keluar p taiping central dia duk jadi macam tu gak..aduh..aduh..peningnyer.. semangat nak tengok wayang tak tak de bertukar jadi boring..di tambah pulah dengan kawan aku sorang nie..owh kenapa semua nie nak jadi time nie...henset tu aku dah hantar kedai..alih-alih kedai telepon dia tak boleh buat..dah dua benda dia ganti henset aku still tak boleh berfungsi dengan baik..dia Cuma nak tukar satu benda ag..tapi kena tunggu ag la...herm...mintak-mintak henset aku akan pulih seperti sediakala..aku sayang dan henset tu masih aku perlukan...

Nie sal kawan aku pulak..semalam kemain la janji nak kuar dengan aku..dia sorang aku pun sorang..ok aku setuju..time cite pulak aku nak tengok cita 3 2 1 cinta..dia setuju...dah janji siap dah sampai hari kejadian dia lewat sebab moto dia rosak..okey aku terima..merajuk gak dah time tu..dah sampai naik taiping sentral dia pulak nak tengok citer kl gangster...owh dah tengah bengang bertambah bengang la jadinyer...aku apa ag merajuk la..teragak-ragak gak time tu nak beli tiket..tanya dia banyak kali jawapan masih sama..okey ada ag rasa kesihan..tak pe la ikot dia..last question untuk dia..aku pergi tempat kami lepak tadi..tengok-tengok dia takde...apa ag tpon la.. yang buat kemarahan aku terluah ye lah dia cakap dia p amek adik angkat dia dekat tingkat bawah..erm janji macam apa ag..terus buat kata putus join geng adik aku tengok citer 321 cinta...masa nak tunggu time nak menonton lepak tepi tangga tengok gelagat orang dalam taiping sentral tu tetiba pap,mata terpaku melihat seseorang..owh bekas pakwe aku..la kenapa dia mesti muncul depan aku..kan dah cakap jangan pernah sesekali wujud depan aku..huargh..nasib la kengkawan adik aku memahami..diarang bawak aku pergi makan dekat tempat yang agak tersorok sikit dari laluan orang..so boleh la aku lari dari diorang tadi..

Pasal kawan yang dah mungkir janji tadi, aku rasa tindakan aku nie tak dela kejam sangat..aku still ingat yang aku ajak dia so aku contact2 la dengan dia..tapi dia tak jawab..so aku wat kata putus aku dah tak akan berhubung dengan dia..biar la dia cari aku sekali pun..sebab aku memang dah menyampah dengan lelaki macam dia..cakap je sayang dekat aku baru uji sikit dah jadi macam nie..boleh caya ker??reject awal2 la jawap nyer..sebabtu aku kurang percaya janji lelaki..kerana diorang aku dah bnyak kali kecewa..argh malas nak citer ar...muktamat dia bukan kawan aku ag..payah owh nak terima hakikat nie tapi tu keputusan aku...

Akhir kalam aku memohon agar segala kesulitan ini akan berakhir secepat mungkin...dan bukan niat aku nak putuskan talisilaturahim..tapi dia dah banyak buat aku terasa hati..so lebih baik kami tak ada apa-apa hubungan dari terus hati aku disakiti...nie untuk kebaikan aku jugak..bukan aku pentingkan diri..tapi nie penting untuk aku..kalau aku tak kesiankan diri aku sapa nak kesiankan???hehehe

lastly...keboringan da diisi dengan hobi baru..memasak..hehehe kek strawberry sama kek pisang..percaya lah dunia yang ain aininia dah pandai masak kek...lepas nie nak belajar buat pastry la pulak..hehehe..tu je yang dapat ain bahgia...kalau pikir sal henset dan kawan mesti serabut....

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers