Blogger Templates

Khamis, 26 Julai 2012

25/07/2012- Malang Tidak Berbau


 Assalamualaikum semua...
Stop dulu story tentang Cinta aku yang Mula berputik tu...nak Story kisah Malang Tak berbau nie dekat korang..hahaha..akan aku abadikan kenangan pertama kali aku terlibat dengan kemlaangan jalan raya..semoga nie pengalaman pertama dan terakhir bagi aku selaku minah rempit kampung Sama Gagah..hehehe.. korang yang kenal aku mesti tahu tahap kelajuan aku bawak motor kan??hehehe

Kisah bermula dengan aku ke rumah kakak sepupu di damansara..merempit malam-malam kau..hehehe..aku bukan sorang tapi dengan kawan…so tak heran sangat la jauh kedekat..yang pasti sampai dnegan selamat...tapi dalam hati risau teramat la sangat sebab tayar depan motor  tu sepatutnya kena hantar service dah..hehehe…aku gagahkan jua…sampai balik umah aku dan motor serta kawan selamat..Malang bermula lepas balik tu nak p kerja la kan..so pagi tu aku kena hantar kawan ingat balik tu nak p ukar tayar..tapi  tayar moto da pancit dulu...huhu..pagi hari yang indah dengan gelak tawa berbual pasal nak tukar tayar..memang kena tukar sebab dah pancit..hehehe…masuk keja lewat sebab tunggu kedai tayar bukak..hadoi..tersadai…

muka tersadai menanti kedai buka..hehehe
Tak sangka kan..betol kata orang, malang tak berbau..di petang hari yang indah aku kedebaboom..kemalangan..hehehe..tak la teruk mana..tak leh jalan je..berehat satu hari.. luka tak teruk..Cuma bengkak je..bila aku cakap macam nie korang mesti bayangkan moto aku pulakkan..haha..serius aku cakap moto takde apa-apa..nak cakap tak calar bohong sangat la kan.. helmet aku pun bercalar..haduhhh… korang tau la kan aku nie jenis sayang barang… jatoh moto tu pun aku tak risau kat kaki aku yang terhempap moto mamat tu...yang aku risau moto..dan moto.. mamat yang langgar aku tu Tanya kaki aku okey ke tak baru la aku terasa kaki aku sakit..hahaha..lucunya aku rasa..lebih sayang harta benda dari diri sendiri.. kaki aku belah kanan dari lutut kebawah terasa pedih, tapi aku tak sanggup nak tengok..takot aku meraung satu taman dengar..hehehe..tapi jari manis aku bedarah akibat kena cincin mungkin..sikit tapi ada darah yang keluar..aku dah mengalir air mata..huhu..p klinik tak benti la air mata mengalir sebab aku dah tengok kaki aku..tak berdarah Cuma luka dalam..selamat..hehehhee..
Korang mesti tertanya-tanya kan cam ne aku leh kemalangan? Aku nak lintas jalan..aku dah pastikan semua clear aku masuk gear pulas minyak..sedar-sedar aku dah tumbang kot..hehehe..mai mana motor mamat tu pun aku tak tahu..huhuhu..mungkin celah-celah kereta tu kot dia bersembungi..hehehe… moto mamattu banyak rosak sebab lampu dia pecah..hehehe melayang duit aku 80 hinggit..okey la tu..belum campur p klinik ag..kat sapa aku nak claim nie weh…

Yunk aku dah bising giler kataku sebab tak hati-hati..semalaman dia tak tidur pikirkan aku..ye la jauh..kalau depan mata tak la risau sangatkan…Mama aku Cuma ketawakan aku je sebab dia cakap okey la tu..merasa..Abah lagi la siap suh tukar moto dengan kereta..lagi aku takot..huhuhu..serius aku memang tak berani bawa kereta..kalau traktor ke kontena ke okey kot???orang langgar aku diorang yang sakit..hahaha aku okey je sebab aku besar..hahaha Aku dah rasa fobia nak bawak moto mesti terbayang simpang yang aku kemalangan..huhuhu..tunggu la dua tiga hari lagi..untuk pulihkan semangat aku kembali.


 Pelbagai pekara yang menimpa..dugaan dari yang Esa untuk melihat kekuatan hambanya dalam menghadapi dugaan.. sabar dan terus berdoa agar di permudahkan segalanya..

Rabu, 25 Julai 2012

Bila Aku Jatuh Cinta...

Sejak aku mula praktikal nie, ala-ala kerja gitu..aku terlalu sibuk dengan urusan kerja sampai nak piker untuk makan ke, untuk mandi ker untuk p jalan-jalan ker untuk whatever lah dah tak sempat..Yang aku tahu kerja dan balik kampung.u know why aku selalu balik kg??? aku takde kawan ar nak jalan-jalan kat KL nie..bukan tak de tapi gatai nak balik gak..hahahaa… kisah sebenarnya bukan nak sangat balik kg tu..tapi nak jumpa kekasih hati..hahaha..jom main teka teki lagi..sapa buah hati aku kali nie.. kucing??Ops sory aku alah dengan bulu kucing…pokok bunga..haiya…takde sapa jaga ma..nanti mati… so apa erk????

Betoi ka kalau jumpa pasangan dekat kenduri kawen kuat jodoh???hahaha..semoga macam tu la..once aku nak story la tentang perasaan yang semakin berbunga-bunga kaisara nie…hampa jangan terkejut kalau aku tukaq nama blog aku lak..sekali bunga kaisara da..hahaha sejak bila tu??hanya Cinta Nur Firdaus yang menawan di hati…hahaha…ops selingan jap…bukan nak cakap yang aku jumpa jodoh kat kenduri kawen ke hape..sebab aku nak jumpa jodoh yang tulis no telipon atas kasut aku..hahaha hader ker mcm tu..dah ropa cerita kartun tV3 dah..hahaha..tapi sebenarnya aku tak kisah pun janji mamat yang aku jatuh cinta tu boleh terima aku seadanya dan boleh membahagiakan aku dah la..aiceh… okey2 dah jauh duk ain teka teki..aku kenai sorang mamat nie..hehehe masa time kenduri kawan kami kawen..dia datang dengan kawan dia merangkap kawan aku jugak la kan..kalau tak aku tak guna kami..hahahaha… mula tu aku ingat kat situ je la kan…ye la aku pun tak banyak cakap dengan dia..just hang pandang aku..aku pandang hg.. aku bukan jenis mudah jatuh cinta pandang pertama.ye ker???hehehe..kadang-kadang tu sawan gak..hahaha.. aku nie leh kata kaki pesbuk gak ar masa duk kampus dulu..ye ar line free kalu leh 24 jam aku nak on9…hahaha..ceh teringat zaman duk u best giler line free..balik kelas terus bukak lattop..benda pertama pesbuk ar..pergh..ada orang add kat fb la… accept je la..tambah kawan..bukan aku tak kenai dia nie..kawan kawan aku gak..hehehe..mesti dia jeles ar tgok komen2 aku kat fb kawan dia tu yg add aku gak kot.hahaha…dah kat fb duk chating tak cukup2 sampai mintak no tipon.. so msj la dua tiga..hehehe…tak rapa kesah sangat la..aku ada kehidupan aku sendiri..dia pun macam tu…
Tak sangka bila aku dah start praktikal, kami rapat balik..hari mesej..take care dah macam dia pakwe aku..ceh nak kata dia aku pun sama…pelik kan?? Aku tak sangka yang aku dengan dia akan jumpa kali kedua dan seterusnya..hahaha..ingat aku balik kampong tak jumpa dia dah la minggu tu..tak sangka petang sabtu dia nak teman aku g pasar malam..hehehe..terus dia nak g jumpa kengkawan dia keesokkan harinya. Hehee…okey la cz baru frist time kuar same..tapi aku tak rasa kekok..selesa jugak kuar dengan dia..

Selasa, 10 Julai 2012

Coretan Untuk Zunnurain

Assalamualaikum...
 stating: entri kali nie jiwa sikit, sebenarnya dah lama nak coretkan untuk dia tapi tak berpeluang dan bukti-bukti tak kukuh ag..hahahaha..sampai tara nie nuh...


Zunnurain lambang cinta Ain dengan seorang hamba Allah nie.. macam ne leh timbul nama tu?? kejelesan terhadap cinta Nur firdausy adalah punca utama..betoi tak??huhuhu..tak betoi pun tetap nak cakap macam tu..kalu rasa nak lempang pun Ain tak kisah..hahahahaha... Namun Cinta Zunnurain tak seagung Cinta Nur Firdausy... nak tahu sebab apa??

1. Cinta Nur Firdausy adalah ruangan untuk kehidupan Ain sendiri bukan fokus untuk Cinta Ain je...tak macam Zunnurain...alasan kukuh giler...so tak payah pertikai dah..

2. Ain pertahan Cinta Zunnurain tapi mungkin tiada jodoh kerana hati masing - masing ada orang lain..jujur ain cakap ain kenal dia dalam masa yang singkat so nak terima dia makan masa la..sebab ain pun dalam proses meredhakan pemergian insan tersayang..jadi dalam hati tu masih ada insan tersayang tu la..ingat dia boleh support..rupa-rupanya dia pun ada orang lain.. tak payah nak jelaskan apa ag..dah sah memang jelas....hahahaha

3. 100 % ain akan pertaruh cinta Ain untuk orang yang ain couple..so tapis punya tapis Ain tinggal terus la..aspek yang ain perhatikan macam-macam..ada yang tak berkenan dah boleh kurangkan peratusan tu..hehehe.tambah tambah kalau ada pulak perempuan muncul maki-maki Ain sah 50% terus hilang..hahaha kejam nyer kan..Cinta Zunnurain pun macam tu jugak la...hehehe..so kalau nak pikat ain kena tahu la prinsip bodoh ain nie...hahaha...

4. Jujur ain katakan ain sakit hati bila melihat Ruangan Cinta Zunnurrain..sakit sebab hati nie telah disakiti so tak salah ar kalu ain sakiti balik kan?? Ain tak la sekejam tu..cuma ain nak dia tahu yang ain pun ada perasaan...korang bayangkan la dia couple dengan kita tapi dia bela orang lain..apa ke hal?? dia sayang aku ker dia sayang mangkuk hayun tu??sah menatang nie bermain kat fikiran..hahaha..

5. Mungkin salah ain juga nak yang perfect..perfect bagi ain tak de nak yang ada kereta, ada rumah, ada moto besar..kaya raya, ada pangkat, belajar tinggi..dan sebagainya la...bagi Ain cukup dengan ada agama, ada harta, ada rupa dan keturunan yang elok..tapi yang ain jumpa mesti salah satu dari benda nie kurang..hehehe..satu ag nak cari yang boleh jaga ain macam ne abah ain jaga ain... Zunnurain tak de ciri tu...sampai bila la nak jumpa kan???

6. Ego ain yang tinggi..hehehe kalau ain kata yang tu, yang jugak la...ain tak suka orang ubah-ubah cara hidup ain.. sekadar tegur insyallah ain ubah slow-slow...nie kau paksa paksa..mati aku tak ubah..hahaha.. zunurain ni memang tegur tapi macam paksa je..huhuhu...apa lagi hari makin hari pudar la...huhuhuhu..


so, maklum la kan sebab apa Cinta Nur Firdausy terlalu bermakna buat diri nie...dan kena dia kekal hingga ke hari ini..ain juga turut abadikan insan yang ain sayang dalam hidup ini dalam laman Cinta Nur Firdausy... Cinta Zunnurain bukan tak boleh kekal bersama tapi entah la kenapa tuhan tak bagi ain kekalkan...mengkin ada hikmah yang tuhan telah tunjuk pada ain tu betol belaka..hehehe..maaf la ye...bukan sekadar alasan..kita fikir yang positif...

apa -apa pun ain doakan yang terbaik buat semua yang pernah hadir dalam hidup ini...ain masih sayang korang semua tapi untuk terima kembali mungkin tidak...




Isnin, 2 Julai 2012

Ceritera Setelah Lama Berdiam

Assalamualaikum...

Kehidupan yang semakin mencabar
Tiada ruang untuk diri sendiri

Terlebih dahulu Ain maaf kepada kengkawan sebab dah lama tak update blog nie..kengkawan mesti dah tertunggu tunggu apa la cerita ain kan..tapi tu la terlalu sibuk ain tak sempat nak update apa-apa yang terbaru..okey ain highlight yang penting-penting je tau..hehehe..

 hari terakhir di Universiti Malaysia Terengganu

1. Tamat pengajian - Sapa tak happy weh bila dah habis belajar..tak payah dah nak p kelas, nak buat agsment segala bagai..hehehe...rasa macam nak lompat sampai bumbung  je hari last paper tu..tapi apakan daya masih ada yang belum selesai... nak jadi cerita, Ain tertinggal kad matrik dengan kad pengenalan pada hari last..punya la gelabah tahap gaban..tak pernah-pernah jadi...orang kata buat kenangan..hehehe..Ain akan ingat sampai anak cucu..kalau ada rezeki dan jodoh la..hehehe...

kerja kursus yang terakhir sebagai student..

2. Balik Perak -  semestinye benda yang aku tunggu...biar balik kejap pun.. janji dapat tengok kampung halaman..balik umah tu bukan nak rehat..tapi balik bejalan merata..hehehe ada je benda dia nak buat.. kaki jalan...tak kan tangan pulak kan???hahahaha

3. Pergi Selangor - balik perak dua hari pas tu datang selangor..abah tak mau tido..so dia nak balik hari..abah datang dengan pak ngah.. pergi umah kak sepupu dan abang sepupu..seronok sebab dapat main dengan Damia..hehehe (anak kak sepupu)..sampai umah sewa, kemas-kemas..tapi serabut ag la..besa la baru masuk tempat baru..malam tu jugak Ain jalan-jalan sekitar umah sewa dan tempat kerja..hehe..

  adik Damia..comey kan??rindu nak dengar dia ketawa...

4. Praktikal - owh, mula-mula tu bedebar jantung sampai rasa nak putus-putus urat saraf ain bila nak p daftar..tapi bila dah daftar rasa seronok la pulak...staff yang lain pun mesra...hehehe..senang berkerjasama dengan diorang...hari kedua keja dah bawa p meeting untuk kongres.. siap belanja makan tengah hari..yang paling ain terkejut segelas air 25 ringgit..kalau ain tak minum la weh...rezeki ain la tu...bersyukur sangat-sangat..satu benda ag, ain selalu balik keja je mesti sesat jalan..p jalan lain balik jalan lain...p tu ain tahu la sebab ada yang tunjuk..balik tak de pulak..so redah je la..sampai tah kemana-mana..hehehe..tapi naseb jumpa jalan balik umah..hahaha...

5. Balik Kampung Lagi - baru seminggu duk kelana jaya..dah nak balik kampung..ye la minggu depan ada kongres..mesti dah tak boleh balik..balik la minggu nie..hehehe..tapi balik kampung kena jadi driver..jalan sana sini..bukan nak rehat...bawak mama p bank, hantar adik keja, turun kebun sebab abah sibuk kelain...argh macam-macam lagi la... satu ag, mak njang ain meninggal dunia pada hari sabtu tadi..al fatihah untuk arwah...ain tak pergi sebab tak berapa sihat..huhuhu...

 balik kampung dapat makan durian..hehee..
jangan jelous dan marah ye my daling..hehehe

Okey la ye serba sedikit tenteng kehidupan ain sejak dua menjak nie...kalau tak update lama tu faham-faham ye...sibuk dengan kerja dan bejalan..nama pun baru duduk KL..hahahaha..rindu semakin terubat sekarang nie...hehehe thank my darling sebab buat hari-hari ain bahagia...doakan yang terbaik untuk kehidupan ain....kalau ada masa kita bertemu lagi...

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers