Blogger Templates

Khamis, 31 Mac 2011

Sebak Merindu....

Idea tercetus bila kenkawan sekolah rendah asik duk ungkit cerita zaman kenakaln kami dulu.. aku pun ada benda la nak cerita kat diorang nie...masa nie aku cuti seminggu raya korban...aku balik dari terenganu pada 15hb..jadi sampai kampung pada 16hb la...huhu jauh perjalanan aku.. sampai rumah subuh tu adik aku yang no 6 nie kalut plak duk suruh aku p sekolah dia, sekolah aku gak masa aku sekolah rendah dulu...hahaha..ada hari anugerah je pun..tahu la dia dgn adik aku sorang ag dapat hadiah..nak suh ar kakak dia nie p tengok..ala macam aku dulu gak la...nak mak ngn abah tgok aku amek hadiah..hahaha bangga kot dapat hadiah..memandangkan mak dengan abah aku ada hal aku pun dengan berat hati terima la pelawaan adik aku tu...kalau ikot hati nak tido je...penat kot...



Aku pergi sekolah tu berjalan kaki ja dengan adik aku..sempat amek gambar ag kot..hehehe... erm sampai sekolah tu je kami pun terus g dewan seri cempaka..tak ubah lagi nama dewan tu..tapi nak taw apa yg aku terkejut..tak semeriah zaman aku dulu...ibu bapa tak ramai sangat.. aku jumpa la cikgu yg pernah mengajar aku dulu..ala tinggal berapa orang je pun..dah ramai tukar sekolah...huhuhu sedih gak bila teringat cikgu2 yang pernah mengajar aku dulu..



Sempat la posing dalam dewan masa budak2 duk amek hadiah..aku pun teringat la zaman aku dulu duk kat kerusi tunggu giliran nak amek hadiah... haha nia aku duk atas kerusi panjang(gambar)... rasa nak menitik air mata kot bila kenang balik zaman aku dulu...time hari anugerah ja mesti macam2 persembahan kami lakukan..sekarang dah tak macam tu...sekadar dua tiga je...erm..
Dah puas tunggu orang amek hadiah pe melawat la pulak kawasan sekolah..selalu aku p sekolah nie..tapi kali nie aku berminat la nak amek gambar..hehehe wat kenangan..selalunya tak sempat pun cz aku p ada urusan dengan pihak sekolah sal adik2 aku je...saksikan lah betapa banyak perubahan yang berlaku pada sekolah ini...tempat kami bermain dulu stay ada tapi kaku bagai merindui kami semula..hahahaha bermadah la pulak...





Ni lorong nak masuk p kelas..kalu time rehat dengan balik sekolah penuh la kawasan nie dengan geng2 kami..main rebut tiang..hahaha aku rindu kot nak main macam dulu...sampai nangis kot cz tak dapat rebut tiang..ada yang koyak kain cz dok kankang luas2..hahaha.. rindu ar zaman tu...andai dapat ku undurkan putaran dunia..eh2..nyanyi lak....tapi tol la kenangn sekolah nie tetap abadi....
kengkawan cuti nie kita g gegarkan sekolh nie ok...hahahahaa...

Selasa, 29 Mac 2011

Dia dan Dia

Buat mu teman, kemana jua kau berada...
aku sentiasa mendoakan kebahagian mu...
namun aku mohon untuk abadikan namamu...
seperti yang pernah kita janjikan...
disini.....



nie dah lame ain buat...masa kami still couple...
tapi tak lame cz kami tak serasi couple...
masing-masing wat kata putus untuk jadi kawan sahaja..
andai ada jodoh kami akan bersatu semula dengan ikatan pernikahan..
namun itu terlalu jauh untuk ain pikirkan..
sekarang nie masing-masing bawa haluan masing-masing...
Daus dengan hidup dia dan Ain dengan hidup ain...
masing-masing sibuk dengan kerjaya masing-masing...
hanya ain mampu lakukan abadikan dia disini...


Bulan nie paling banyak dugaan yang ain terima...
orang cakap tuhan bersama kita tu dia nak uji kita..
ain kuatkan semangat dan tempuh setiap dugaan nie..
kerana ain tahu dibelakang ain ada kawan-kawan yang sayang kan ain..
terima kasih kerana memberi kekuatan untuk ain...
terutama kepada keluarga yang ain cinta...



ha nie famly ain..sebelum nie ain tak pernah masukkan kan gambar family kan?
hari nie baru ain masukkan...nanti ain cerita pasal family ain pulak k...
Ain Love Family...
rindu sesangat...

Isnin, 28 Mac 2011

teringat sejenak pada dia...

Hari nie aku just ada kelas pagi je..
so ingat nak rehat tapi syok sngat duk chat dgn kengkawan..
huhuhu..namun tertdo kejap...cz kul 3 aku ada perjumpaan lak..
tu pun aku turun lewat..hahaha..
blik dari tu aku blajar la mengedit gambar..
hahaha nie gambar pertama aku edit...



okey tak??hahaha biasa la first time wat..
duk tengah edit,tetbe kaki aku tersepak baldi...
aduh telekong tak basuh ag..
apa ag capai baldi terus amek sabun g basuh...
sambil duk basuh tu berangan ar jap..
tapi sayu ar bila aku teringat telekong aku nie...
sayang kot telekong tu aku beli dengan duit yg org kasi kat aku..
dah lama dah pun...setahun lebih dah..
time tu dia still jadi pakwe aku..
tiap kali jumpe je, comfrm ar dapat wet..
tak la bnyak sangat cz dia bukan nya org kaya..
paling bnyak aku terima duit raya 50 inggit...
tapi time tu aku beli baju n novel..
tapi nie kali terakhir aku jumpe dia..
dia hulur 30 ingit..masa tu kami p pekan rabu dekat umah aku same2..
aku wk mak aku, dia sorang...tapi dia tak ikot aku g beli barang..dia just nak jumpa aku sebelum aku balik terengganu..
dia sibuk kat kedai tu tak leh jumpe lame2..
tak pe ar..aku memang niat nak beli telekong cz telekong aku yg lama dah singkat n jarang...
aku kata kat mak aku dia bg duit, mak aku kata beli benda yang baik2 boleh beri pahala pada diri kita dan dia..
aku pun beli telekong la..cz mak aku kata bila aku guna je telekong nie secara automotik dia pun dapat ganjaran...



aku tak dapat upload gambat aku pakai telekong tu cz hardisk aku masih kat member aku..
herm...aku pun basuh dengan cermat kerana aku sayang telekong nie..
selagi aku boleh guna n mampu tutup aurat aku semasa berhadapan dengan Allah..
insyallah aku akan guna...tapi aku rindu pada dia la pulak bila aku teringat tentang nie..
macam mana la dia sekarang nie..herm aku dah tak berhubung selepas kami putus..
dia ada cari aku semula tapi aku takot untuk jawap panggilan dia..
dah sebulan pastu aku cuba kuatkan semangat call dia namun dia dah tukar nombor..
so aku harap dia dah dapat terima atas apa yang dia dah buat or dah jumpe pangganti aku..apa2 pun aku akan sentiasa mendoakan kebahgian dia...



telekong tu rasanya akan berganti bila aku kawen la kot..
nak minta suami belikan pulak la..huhuhuhu...
bolehkan bang??

Rabu, 23 Mac 2011

Kau yang Bernama Sahabat

Sahabat atau teman..senang cerita aku gelar sebagai kawan.. semua manusia mempunyai kawan..tapi tak tahu la pulak kalau yang tak de..seingat ingatan aku la..aku mula berkawan seumur 4 tahun..yang dari lahir tu aku pun tak leh nak cite la cz parents aku je tau macam ne aku dulu..huhuhuu...seronok kan bila ada kawan2...sampai leka la aku kalau dapat main dengan diorang masa kecik2 dulu.(flashback masa kecik2 dulu...dah tu senyum sorang2..huhuhu)...
haish aku bukan nak cite tu la..aku nak cite pasal jenis2 kawan yang telah aku jumpa..Dalam hidup aku, dah macam2 jenis kawan yang aku jumpe..macam2 ragam..macam2 tingkahlaku..Aku pun tak reti nak nilai macam mane..ye la dah menjangkau umur 22 tahun so rasanya dah 17 tahun la aku berkawan..huhu..korang pun mesti sama dengan aku kan..yang sebaya dengan aku la..rasa2 korang la kan korang faham tak kawan2 korang nie??



1. Kawan sejati
Bgi aku sekarang nie payah nak cari kawan yang betul2 sejati..tapi aku rasa aku dah jumpe..hehehe..kemana aku pergi..jauh mana aku terpisah dengan dia ..kami tetap berhubungn..hubungan kami pun dah macam adik berdik dah pun..aku kak dia adik..some time dia kak aku adik..huhuhu..segala masalah aku story kat dia..dia pun macam tu..huhuhu tu yang wat aku sayang dia and anggap dia kawan sejati aku...

2. Kawan setia
Bukan kawan yang duduk kat taman setia tu...nie kawan yang selalu ada dengan kita tak kira la time susah ker senang ker kongsi same2..walaupun hati dia terluka kerana perbuatan aku dia stay setia dngan aku....



3. Kawan karib atau pun best friend la..
Yang nie ramai sikit nie semua teman2 sekolah aku cz diorang nie selalu ada bersama dengan aku tak kira la time makan ker, main ker, lepak ker, sedih ker, suke ker, diorang stay dengan aku..kadang2 lepak sampai tido pun ade..mereka2 nie...
1. kawan2 masa aku tingkatan 6A2 kat smkms –simah,ziera, faisz,alep..
2. kengkawan aku tingkatan 6 kat smk panglima - nazirul,mira,solihin n yana.
3. kengkawan masa sekolah teknik-emma,dayah,roaz..
4. kengkawan masa sekolah rendah- geng suezielianie(flashback jap...main bola dekat pokok pelam..huhuhu..redah paya nipah..Advancer la sangat..hahahaha)
5. geng gila gambar- faisz, liya, faisz, ziera, pekjah,ija..(gila2 kat taman tasik...pantang adabtempat baru mesti nak p test camera..huhuhuh..)
6. member kat u yang slslu lepak sesame-nani,kak asma,dayah,tie,jaa..



4. kawan biasa...
ramai tak terkata la..cz aku nie jenis suka berkawan..tak larat naksebut satu2 kot..by the way kengkawan yang aku tak sebut name tu jangan terasa hati..korang stay kawan aku..aku ingat korang sampai hujung nyawa aku k..diorang pun ada keistimewaan masing2 tapi diorang tak la serapat best friend aku.kita pernah gak lepak2 ketawa same2 picnic sesame..makan sesame and macam2 ag la..
diorang nie macam kawan2 sekolah aku,sekolah rendah,menengah rendah, teknik, tingkatan 6 mahupun kat panglima atau pun smkms ,kat universiti malaysia terengganu.. dan kengkawan yang aku kenal melalui telefon or ape je laman sosial yang penah aku join..huhuuuh ramaikan???
Prinsip aku berkawan biar ramai..senang hidup kita nanti..kemana shaja ada kawan kan?



5. Kawan menyakitkan hati
Ada jgak yang aku jumpe kengkawan jenis nie..kerje dia nak sakitkan hati orang lain je..
Dia nie tak boleh tengok orang lain senang sikit pada dia..aku tak kisah pun tapi kengkawan yang lain la..kesian tau..kadang2 geram gak tapi nak wat macam ne..jenis dia kan..sabar je la..bukan sorang dua tapi ramai gak le..
Satu ag jenis yang suka perli2..huh makan dalam..tapi jenis aku tak de la suka terasa sangat tapi kalu mood x ok siap la...hahahaha
6. Kawan makan kawan
Yang ini bahaya sikit..sekali kena aku dah tak akan rapat dah..tapi stya bertegur sape kalu selisih atau terjumpe...
Dia nie time susah diorang cari la kita tapi kalu time diorang senang jangan harap le nak pandang kita yang penah tolong diorang dulu..
Satu ag diorang nie jenis suka rosakkan hubungan kengkawan macam aku kata tadi tak boleh tengok orang lain bahgia sikit...mula la diorang nak rampas...



7. Kawan masa senang
Nie lagi satu hal...masa kita senang dia susah dia tumpang kita bila dia dah senang dia terus lupa kita..call pun dah tak jawap..pehal...aku bukan nak tuntut hutang la wei...aku just nak tanya khbar korang je la...aku tak kisah sangat sal duit cz duit leh cari kawan kalu dah jadi musuh payah la wei...kalu berbaik pun erm mungkin tak macam dulu la...
8. Kawan tak peduli kawan..
senang ada kawan macam nie..diorang hidup diorang aku hidup aku...huhuhu..senang kan?

p/s:kepada yang tade name or gambar korang jgan tersa k..korang pun tetap kawan aku...klu nak upload semua mati aku..hahahaha

Selasa, 15 Mac 2011

kampung ku permai

pemandangan tak pernah aku jemu untuk tatap dan amek gambar.....
pemandangan kampung aku la...huhuhu
yang keberapa kali nya aku amek tak le..
tapi yang cantikya aku dapat tengok mata hari terbenam..
sayu hati melihat sang suria terbenam di celah-celah pepohon yang mengcengkam bumi...
jom layan....


aku suka pohon mati...menghiasi suasana..





nie je la yang aku baru amek..
time nie hujan gerimis...
tanda sediah aku nak balik terengganu dah..huhuhuhu

Selasa, 8 Mac 2011

AKAK SAYANG MAMA...

Mama or what ever yang korang panggil aku tak nak amek tahu yang aku tahu aku anak story la sal mama sikit...bukan apa aku tengok sekarang nie ramai sangat anak2 dah lupa kan mama diorang..dan ada lak yang sanggup wat hamba.. sedih bila ku kenangkan semua..
sebelum nie aku pun tak de la kisah sangat pasal mama..hujung mingu tipon nak duit..tak penah nak amek tahu yang mama nie ada duit ke tak..tapi apa2 pun mama tak pernah nak kecewakan aku la..so aku pun dah berasa berdosa terhadap mama aku tentang pekara nie..
aku menginsafi nya setelah aku mendengar sebuah lagu..mengalir air mata nie..aku rasa tak de nya lagu nie main kat radio..aku pun mintak kat sorang ustazah yang nyanyikan lagu nie..


Ibu mengandung
Sungguh azab ibu mengandung
bulan dikira hari dihitung
Kepada allah minta berlindung
Berserah nasib rugi dan untung
Cukup bulan cukup harinya
Sakitnya diri tidak terkata
Ibu merasa sungguhlah seksa
Bagai bercerai badan dan nyawa
Cukup bulan cukup harinya
Seorang puteri dilahirkanya
Bidan menyambut dengan halusnya
Hampir si ibu hilang nyawanya
Lahirlah anak ibu gembira
Cium dan tatap tak puas rasa
Hilanglah sakit hilang lah seksa
Syukur kehadrat ALLAH yang esa
Air mata tanda gembira
Terbayang nasib dihari muka
Duhai anakda ibu doakan
Semaoga jadi orang beriman
Bila si anak sudah bersuami
Ibu di buat sebagai abdi
Kain dan baju disuruh cuci
Makan dan minum disuruh saji
Ibu yang malang berduka cita
Hidup berendam si air mata
Akhirnya ibu menutup mata
Kerana peerbuatan anak durhaka.



ain sayang mama...harap kengkawan akan lebih take care pasal mama korang..
fikir sejenak..sal pak we leh 24 jam betanya berita..sal mama kenapa satu hari payah sangat nak cal??tak de apa nak cakap?ngan pakwe leh plak hari2 cal..klu tak cal rindu la apa la..kenapa tak dengan mama kita yang lahirkan kita?? sekarang nie sapa lagi penting??
satu ag, penah cakap kat mama kita " I LOVE U " tak??? tak pernah kan?kalu kat pakwe berapa kali sehari kita cakap..
aku pun bukan baik sangat tapi bila pikir balik banyak dah aku wat salah..so dihujung2 nyawa nie apasalahnya kita jadi anak solehah??
BOLEHKAN KAWAN2??


MAMA I LOVE U......

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers